Bejelentés


TAIPAN-EZO Az élet a lélek utazása


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A mai pszichológia sajnos nem ismeri el a Léleknek, mint a testtől független dolognak a létezését. Pedig meglehetősen sok dolog mutat rá arra, hogy ilyen valami ténylegesen létezhet bennünk (esetleg a fejünkben?).

Vegyük először például a pszichoszomatikus betegségek jelenségét. Azt már a pszichológusok is elismerik, hogy a betegségeknek mindig lelki háttere van. De ha lelki háttere van, akkor az érzelmeinknek léteznie kéne, egyfajta szubtilis energiamezőként. Ezt viszont már nem fogadják el. A lelket (a személyiséget) egy olyan valaminek tekintik, amely az agyban vegyületek összekapcsolódásával kialakult dolog, ami a születéskor üres, a halál pillanatában pedig semmivé foszlik. Az ő szemléletükben a gondolat se más, mint valami idegrendszeri jelek kusza működése. Ennek nyilvánvalóan ellentmond az a tény, hogy a telepátia létezését már laboratóriumi körülmények között is bizonyították. Ezen kívül van még egy jelenség, amely gondolkodóba ejthet mindenkit. Ez az úgynevezett operátori hatás. Ez azt jelenti, hogy ha egy kvantumfizikai kísérlet során ha valaki hisz egy adott mérési eredményben, akkor azt kapja a kísérletre válaszul. Ha viszont nem, akkor meg negatív lesz a dolog. Úgy is mondhatjuk, hogy mindenki azt kapja, amit kér. Erről jut eszembe...

Kisfaludy Györgyöt remélem már elég sokan ismerik a kedves olvasók közül, így nem kell őt bemutatnom. Ha valakit jobban érdekel, ki ő pontosan, akkor látogasson el a www.terembura.fw.hu internetcímre. Természetesen nem csak fizikával foglalkozik, hanem lélektannal is. Molnár Editnek a 90-es években megjelent Világkatasztrófa közeleg című könyvében beszél Kisfaludy a Lélekről. Ekkor elmondta, hogy a lélek belsejében van egy aranyszínű, teljesen tükröző felületű gömb, és ezt hívták az ókori filozófusok szentélynek. Elmondja, hogy ez a gömb minden aktivitásunkat rögzítí, még a legapróbb gondolatainkat is. Most jön a lényeg! A 90-es évek második felében elkészült a Gömb (Sphere) című film. A film történetét remélem nem kell elmesélnem. A szereplők közül aki bemegy a titokzatos (ráadásul aranyszínű és tükröző felületű, ahogy Kisfaludy elmondta) gömbbe, annak a gondolatai megvalósulnak. És ezzel az "adománnyal" rövid idő alatt elpusztítják önmagukat a szereplők. Csakúgy, mint minden egyes ember az életben, csak a filmben valamivel gyorsabban... Mindenesetre ez is jelzi, hogy a nagyhatalmak mennyivel járnak előttünk a Lélek feltérképezésében.

Visszatérve a pszichológiára, a mai pszichológia szerint a személyiség statikus dolog, nekem mondta egyszer egy pszichiáter, hogy 25 éves korban már nem változik az ember arca. Az univerzumban viszont csak egyetlen dolog állandó: a Változás. Ahogy Seth mondaná, a psziché atomjainak is megvan a maguk mozgása. Tulajdonképpen folyamatosan változik a testünk és a lelkünk is, testünk atomjai körülbelül (úgy tudom) 7 évente teljesen kicserélődnek, és lelkünk sem olyan már, mint 10 évvel ezelőtt. Mivel tudom, hogy létezik reinkarnáció, azt is el kell hogy mondjam, hogy pszichénk nem csak a testben eltöltött idő alatt változik, hanem halálunk után is.

Milyen is lehet a személyiség szerkezete? Folyamodjunk egy kis segítségért Seth-hez (Seth-könyvek szekció). Ő azt mondja, hogy létezik egy személyes tudattalan, egy faji tudattalan, és azután következik a legmélyebb szint, az álca-rendszer működésének tudása. Aki elér idáig, az meg tudja csinálni azt, hogy például legyőzi a gravitációt (levitál), de ide tartoznak még a próféták cselekedetei is, amikor például Jézus a vízen járt. Úgy gondoljuk, elérhetetlen távolságban vannak tőlünk ezek a dolgok, de én azt mondom, hogy ez bárki számára elérhető. Hogy hogyan? Hát úgy, hogy az illető nagyon szereti önmagát. Ez azt jelenti, hogy minden gondolata a körül forog, hogy minél jobban tudja "mentálisan dédelgetni" saját magát. Úgy gondolnánk, hogy ez valamiféle narcisztikus valami, de ez nem igaz. Azok a tébolyodott császárok és uralkodók, akik ebben a narcisztikusságban szenvedtek, rendelkeztek egy olyan résszel magukban, amit nem szerettek. Ezért volt kóros önimádatuk. Tehát a mesterek önszeretete egyfajta laza magabiztosság, az önmagukba vetett hit és az egészséges emberszeretet saját maguk irányába. A lényeg tehát ez... Ennyi. Természetesen azokat a gondolatokat pedig le kell küzdenünk önmagunkban, ami ennek az önszeretetnek ellentmond. Ez a nehéz része a a dolognak, ugyanis saját negatív késztetéseinket nem könnyű legyőzni. Véget kell vetnünk saját személyes drámáinknak, és minél jobban bővelkedünk szeretet-energiában (amit természetesen nem kell mástól elszednünk, mivel mindenki lekérhet annyi energiát, amennyit csak akar), annál közelebb a megvilágosodásunk. Az igazi önszeretet egyenesen eltünteti az ego-t. Hogy hogyan? Egyszerű. Az identitásunk hullámszerű jelenség. Tulajdonképpen identitásunk a végtelenbe terjed, így magába foglalja a teljes külvilágot, a fákat, a vizet, és természetesen az embereket is. Erőterünket a szeretet magasabb rezgésszintre juttatja, és ha annyi szeretetet adunk magunknak, akkor elérhetjük azt a felismerést, hogy EGYEK VAGYUNK mindennel és mindenkivel. Egységélményben lesz részünk. Igazából csak akkor értjük meg az ego szó jelentését, amikor elveszítjük egonkat. Olyan érzés, mintha megszűnne az elválasztottságunk a többi embertől, és persze minden anyagi dologtól is.

Miben tévedhettek a 20. század legnagyobb nevű pszichológusai? Kezdjük talán Freuddal, aki szerint a személyiség centruma egyfajta ösztöngóc, ami az örömelv szerint működik, tehát minden örömmel járó késztetését ki akarja élni. Ha ez akadályokba ütközik, akkor elfojtás jön létre, és ha ez túlzásba kerül, akkor neurózis alakul ki.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!