Bejelentés


TAIPAN-EZO Az élet a lélek utazása


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Portré Sethről, melyet Jane férje festett

 http://mek.oszk.hu/00100/00121 - Seth megszólal

 http://mek.oszk.hu/00100/00120 - Seth könyve

Gimnazista koromban igen sokat olvastam a Jane Roberts médium által elkészült Seth-könyveket. Az első része volt a sorozatnak a Seth megszólal című könyv, majd ezt követte a Seth könyve I-II, majd később A személyes valóság természete. Jane Roberts amerikai költőnő egy magát Seth-nek nevező testetlen intelligencia szócsövévé vált, odaadta testét, hogy azon keresztül beszéljen Seth.

Különösen azért kedves nekem ez a sorozat, mert erősen pszichológiai alapokon közelíti meg a dolgokat. Természatesen egy vaskalapos materialista-pszichológus azonnal elvetné annak a lehetőségét is, hogy ilyen médiumi közlés létrejöhet. Prompt elutasítja, és persze meg sem vizsgálja a jelenséget. Pedig ha odafigyelne, olyan fontos információkat kaphatna a személyiség szerkezetéről, Isten létezéséről, az újraszületések (reinkarnáció) rendszeréről, stb., amit még soha senki nem fejtett ki ennél alaposabban. Azt is mondhatnám, hogy Seth nagyon keni a témát. Ebben a könyvben hallottam először az alternatív valóságok létezéséről, Minden Létező (Isten) természetéről, a reinkarnáció pontos, pszichológiailag is megmagyarázott működéséről, vagy például arról, hogy mi teremtjük és alkotjuk meg saját testünket, és saját személyes valóságunkat.

Mai pszichológiánk ha egy csepp figyelmet szentelne bizonyos "misztikus" dolgoknak, akkor már sokkal előrébb járhatnánk a megismerésben. Márpedig a Seth-sorozat a 70-es évek elején készült, így már-már szinte őskövületnek számítana, ha az azóta eltelt időt nézzük. Erős a gyanúm, hogy az igazán fontos kutatásokat lenyúlta a hadsereg, és a tömegeknek csak hébe-hóba jut igazán jó információ. Ez a "lenyúlás" körülbelül a második világháború végén lehetett szerintem. Erre utalhat például az akkori és azóta már misztikussá vált "philadelphiai kísérlet". Az amerikai kormány persze mindent tagad, legyen az ufo-ügy, szellemvilági téma, vagy hadi kutatások. Elnézést a kis kitérőért.

Visszatérve a Seth-témára, véleményem szerint ez a könyvsorozat annyira fontos, hogy az egyetemeken kellene tanítani. Igazából szerintem főleg a parapszichológusok végeznek érdemi munkát ma, a pszichiátria egy mesterségesen, a gyógyszergyártók által fenntartott intézményrendszer (lásd Szendi Gábor Depresszióipar című könyvét).

Jane Roberts
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!