Bejelentés


TAIPAN-EZO Az élet a lélek utazása


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Mai világunkban sokan azt gondolják, hogy a mágia valamiféle boszorkánysággal rokon, maradi dolog. Pedig ha tágan akarjuk értelmezni, akkor tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy a mágia irányítja az életet. Erről egy kicsit később...

A mágia aktív gyakorlói tudják, hogy nagyon fontos a mágiában a gondolatok uralása. Gondolataink a harmadik szemünkkel manifesztálódnak a szubtilisabb éteri rétegekben. Ám, ha a hatás igazán erőteljes, a mágus által gondolatban megfogalmazott kép berobbanhat az anyagi valóságba is, így előidézve bizonyos történéseket.

A mágia egyik legfontosabb része a különböző tárgyak információval való feltöltése. Ezt tulajdonképpen bármely tárggyal megtehetjük, egyszerű rámondogatás formájában. Így készülnek a varázs-amulettek, vagy más hasonló információhordozó tárgyak. És így működnek a varázsigék is, mivel nem a varázsige hangalakja a fontos, hanem amit a varázsszó kimondója számára jelent. Ez persze lehet a legegyszerűbb dologtól a legkomplikáltabb jelenséghalmazig bármi. És ha mondjuk egy amulettet feltöltünk azzal a jelentéssel, hogy viselője számára "sok pénzt hoz", akkor sokkal könnyebben elér minket a nagy anyagi bőség. Csak próbálják ki! Menni fog.

Szerintem mágia témakörben az egyik legjobb megjelent könyv Franz Bardon "Az igazi beavatás útja" című műve, amely részletesen tárgyalja a mágusok legalapvetőbb gyakorlatait. Most nincs nálam a könyv, de majd ha itt lesz, akkor azt is kitárgyalhatjuk.

És akkor térjünk vissza arra, hogy a mágia hogyan irányítja az életet. A tárgyak feltöltése információval természetesen a harmadik szemünk aktivitása révén jön létre. Harmadik szeme pedig nemcsak a mágusnak van, hanem minden embernek, ezért a mágiát mindenki használja, csak a többség nem tudatosan. Összevissza. Ám az energia így is kifejti hatását, és minden egyes ember "világa", környezete feltöltődik az egyén által szétszórt jelentéssel. Ez még pontosabban azt jelenti, hogy az érzelmeink (a harmadik szem teremtő képessége) rávetülnek a körülöttünk lévő emberek testére. Egyfajta amulettekké válnak ezáltal az emberek, ahogy érzelmeinket hordozzák. Röviden itt utalnék a Seth-könyvekre is, melyben Seth elmondja, hogy a mi univerzumunk egyfajta álca-univerzum, azért, mert itt a világ minden elemének szubjektív értelmezése van minden  egyes ember tudatában. Például egy szál rózsa jelentheti valaki számára a szerelmet, valaki más számára viszont a veszélyt (talán a a tüskéi miatt). Vagy például egy nő jelenthet valaki számára félelmet, de jelenthet megnyugvást is. Esetleg egy öregasszony jelenthet halált (elmúlást). Állítólag (ezt nem én találtam ki) Isten számára olyan a teremtés, mint egy elvarázsolt kastély, mivel minden ember torzít egy kicsit, tehát világunk teljesen szubjektív. Jelképek között élünk. És ugyanúgy, a szavak is mind-mind egyéni jelentést hordoznak, bár azért gyakori, hogy nagyjából ugyanazt jelenti egy hangalak. Seth szerint volt olyan létezés még nagyon régen, amikor nem léteztek még jelképek (álca-univerzum), csupán a jelentések, bár ez mai tudatunknak nagyon szokatlan. Remélem érthető amit írok. Talán így már könnyebb felfogni, hogy miért mondtam azt, hogy a mágia irányítja az életet. Azok az emberek, akik sokat veszekednek, azoknak a lakásuk falai is felveszik a negatív érzelmeket (bármilyen gazdagok is). A szeretetteli családok lakása viszont kellemes rezgésekkel töltődik, jó érzés ott tartózkodni. Minden ember tudata (a harmadik szem működésének köszönhetően) egy saját maga által meghatározott cél felé halad. Említettem, hogy a mágus erős és koncentrált gondolatai megvalósítanak történéseket. Az átlagember szétszóródó gondolatai is manifesztálnak, bár egy kicsit több idő múlva. Ebbe a rendszerben minden gondolat elkezd megvalósulni (természetesen csak az intenzívebbje, és ha sokat gondoltunk rá). Akárcsak a Gömb című filmben (lásd Pszichológia szekció).

A mágiának egyik legfontosabb ága a mágikus kézmozdulatok hatásai. Ezalatt azt értem, hogy ha egy bizonyos jelenséghalmazzal töltünk fel egy adott kéz-, vagy ujjmozdulatot, akkor azt egy tudati parancsként is felfoghatjuk. Ennek egyfajta kommerszebb változata az, amikor például hüvelykujjunkkal felfelé mutatunk, ezzel dícséretet fejezünk ki. De még ide sorolhatjuk azt is, amikor a testünkkel a chi működését is befolyásolhatjuk. Így például az ökölbe szorított kéz, vagy a keresztbefont karok az energiaáramlást zárják le. Energiavámpírok ellen kifejezetten jól használható ez a két dolog. Fényadás esetén viszont tenyerünkkel megnyílunk a páciens felé, így áramoltatjuk felé a chi-t ("kez"-elés).

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!